Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Η διασκέδαση στη Λάρισα


   Είναι γεγονός πως είχαμε παλιότερα, απ’ ότι λένε, το πιο καλό ίσως όνομα στην νυχτερινή Ελλάδα ! Και σήμερα όμως δεν πάμε πίσω. Μόνο που πολλά πράγματα άλλαξαν. Η μπουζουκομάνα Λάρισα ανήκει στο παρελθόν και λίγα μαγαζιά το θυμίζουν. Αντίθετα φοβερά CLUBs και LIVE MUSIC μαγαζιά έχουν την μερίδα του λέοντος στη διασκέδαση της πόλης, ενώ δεν πάνε πίσω και τα εκατοντάδες κλασσικά μπαράκια που η δυνατή μουσική τραβάει πολλούς νέους
.
    Ναυαρχίδες της νυχτερινής after 12 διασκέδασης θεωρούνται στο LIVE MUSIC τα «ΧΙΛΙΑ ΧΕΙΛΙΑ» και το «BUZIOS». Χαρακτηριστικό τους η διάρκεια στον χρόνο. Στο καθαρό μπουζούκι (προς σκυλάδικο ωραίου στυλ) θα βρούμε μάλλον μόνο το «ΦΑΛΗΡΟ» αχτύπητο κι αυτό εδώ και δεκαετίες, το οποίο δουλεύει after 02.00 ! Προσπαθεί να ακολουθήσει το «ΣΟΚΟΛΑΤΑ» (πρώην ΡΙΟ). Στην ποιοτική μουσική κυριαρχεί ο «ΜΥΛΟΣ» ενώ υπάρχουν κατά καιρούς και άλλες αξιόλογες επιλογές, που όμως δεν αντέχουν στον χρόνο.
    Τα κορίτσια δεν είναι Λαρισαίες ! Απλά δούλεψαν επαγγελματικά σε club της πόλς Στην κατηγορία των των BAR και CLUBs η γκάμα είναι τεράστια. Στο κέντρο της πόλης, στη Νεάπολη, στην Φαρσάλων, στο Φρουριο κ.λ.π. Τα πιο γνωστά και με πολύ κόσμο είναι : ARCO, ONE OFF, PR, PEOPLE, O, Rooms, ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ, REGGINA, GUESS, LOST AVENUE, ΘΕΛΩ, ΚΑΡΤΕΛ (νέο), κ.λ.π. Τα μπαράκια εκατοντάδες και δεν θα αναφέρουμε κάποια εδώ.
   Στα μαγαζιά αυτά η ικανότητα των Dj και το άφθονο ποτό ανεβάζουν το κέφι πολύ ψηλά. Σ’ αυτό βοηθούν και οι επιχειρηματίες με την προσθήκη εντυπωσιακών shows από επαγγελαμτίες όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία.
    Γενικά η νύχτα στη Λάρισα διακρίνεται για την ποικιλία της και για το ιδιαίτερο χρώμα της. Λουλούδια, χαρτοπετσέτες, σφηνάκια και ατέλειωτο ουίσκι κάθε βράδυ στον βωμό της εκτόνωσης και της διασκέδασης.
     Φυσικά ιδιαίτερο σημείο αναφοράς όλων των μαγαζιών αποτελούν είτε τα ονόματα που τραγουδούν είτε οι εργαζόμενοι σ’ αυτό (barmen, barwomen, Djs) και φυσικά οι  ιδιοκτήτες κα΄νουν πόλεμο για να εξασφαλίσουν τους καλύτερους.
     Ειδική κατηγορία διασκέδασης αποτελούν τα στριπτιζάδικα που φιλοξενούν τους «σκληρούς» της νύχτας και φυσικά τα περισσότερα μπάτσελορ πάρτυ !
     Δεν θα επεκταθούμε παρακάτω στο άρθρο αυτό.
     Θα περιμένουμε τα σχόλιά σας με τα μαγαζιά και το είδος διασκέδασης που αρέσει στον καθένα σας. Και σιγά σιγά θα συμπληρώνουμε το αρθράκι μας !
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ (16-7-2008) : Σημαντική κίνηση παρουσιάζουν φέτος μαγαζιά προς την περιοχή του Φρουρίου, που φαίνεται να ανακάμπτει μετά από χρόνια. Έτσι φέτος το LIGTH BAR, to MIRROR και το MAMA MIA συγκεντρώνουν πολύ κόσμο και έχουν «σπάσει» την πιάτσα και το μονοπώλιο των δύο μεγάλων πλατειών. Πολύ καλό μας φάνηκε και το παιχνίδι του bar της δημοτικής πισίνας στη Νεάπολη.
   Πάντως ακούμε πολλά παράπονα για τις τιμές των ποτών στα περισσότερα μαγαζιά, αφού φέτος οι αυξήσεις είναι υπερβολικές. Όταν δηλαδή τα απλά ποτά έχουν φθάσει να πουλιούνται 7,5 € (και μάλιστα χωρίς απόδειξη) τότε ο κόσμος έχει δίκιο. Και φυσικά η ακρίβεια ρίχνει την κίνηση αφού ο κόσμος αποφεύγει να βγεί ή και να καθήσει αρκετή ώρα αφού δεν υπάρχει δυνατότητα για δεύτερο ποτό. Φυσικά ούτε λόγος να αλλάξει μαγαζί. Και για να γίνει κατανοητό για το τι αύξηση μιλάμε θα σας πούμε ότι όταν πέρυσι το ποτό είχε 6,5 € και φέτος 7,5 € το ποσοστό αύξησης είναι περίπου 25 %.  Επίσης σε νυχτερινό club της Φαρσάλων πολλές παρέες τρόμαξαν με την είσοδο των 15 € που τους ζητήθηκε, καθώς και με τα 10 € που κόστιζε το ποτό μέσα στο μαγαζί. Και μετά οι επιχειρτηματίες κάθονται και μιλάνε ότι δέχονται πόλεμο κ.λ.π. για να εξηγήσουν την αναδουλειά τους.
larisaios.wordpress.com