Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

Κόκκαλης: SOS για το νερό

Κόκκαλης: SOS για το νερό
 Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού που γιορτάζεται σήμερα 22 Μαρτίου, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Παγκόσμια ημέρα του νερού σήμερα και η Θεσσαλία είναι διαπιστωμένο ότι αντιμετωπίζει από τα μεγαλύτερα προβλήματα έλλειψης νερού στη χώρα,
(ποσοτικά όσο και ποιοτικά) και απειλείται με ερημοποίηση. Οι υδάτινοι πόροι έχουν μειωθεί δραματικά και τα μηνύματα είναι δυσοίωνα για το μέλλον. Η έλλειψη νερού σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή την οποία δεν φαίνεται διατεθειμένος να ανατρέψει ο άνθρωπος, προδιαγράφουν ένα ζοφερό μέλλον. Ο Πηνειός θεωρείται σήμερα ένα από τα πιο επιβαρημένα ποτάμια της χώρας.

Όσον αφορά στους υδάτινους πόρους της χώρας μας η κατάσταση χειροτερεύει λόγω της κακοδιαχείρισης και της υπερεκμετάλλευσης των υδάτων, αλλά και λόγω της μείωσης των βροχοπτώσεων. Η κλιματική αλλαγή αναμένεται να αυξήσει τη συχνότητα εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η μικρότερη διαθεσιμότητα του νερού και η αυξανόμενη ζήτηση θα δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό μείγμα αν δεν αλλάξει κάτι στην πολιτική του νερού. Είναι επιτακτική η ανάγκη λήψης ουσιαστικών μέτρων τόσο σε διεθνές, όσο και σε τοπικό επίπεδο που θα αναστέλλουν τις αιτίες που μπορεί να οδηγήσουν στην κλιματική αλλαγή. Το ενδεχόμενο της κλιματικής αλλαγής είναι ένα καμπανάκι που χτυπάει για να μας υπενθυμίσει ότι πρέπει να λάβουμε ουσιαστικά μέτρα σήμερα, διαφορετικά αύριο ίσως να είναι πολύ αργά. Το νερό είναι σημαντικό αγαθό το οποίο δεν περισσεύει για να το σπαταλάμε.
larissanet.gr

 Καινούρια θέση εργασίας στη Λάρισα από καινούριο site που ξεκινάει δυναμικά την παρουσία του στο χώρο των προσφορών!Δες περισσότερες πληροφορίες εδώ