Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

35χρονος φυλακισμένος ο «φονιάς» των Αμπελακίων

35χρονος φυλακισμένος ο «φονιάς» των Αμπελακίων
ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΑΡΑ
Από την Α.Δ. Λάρισας ανακοινώνεται ότι εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική και συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, η ληστεία σε βάρος ζευγαριού ηλικιωμένων που έλαβε χώρα τον περασμένο Οκτώβριο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.
Ταυτοποποιήθηκε ένας από τους δράστες, 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας για συμμετοχή σε άλλη ληστεία κοσμηματοπωλείου της (27-06-2014), σε περιοχή της Ηλείας.

Παράλληλα, από την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι συνεργοί του 35χρονου τυγχάνουν τουλάχιστον ακόμη τρία άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι τις πρώτες πρωινές της (24-10-2014), οι άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με ολοπρόσωπες κουκούλες και φορώντας γάντια στα χέρια τους, εισήλθαν στην οικία των ηλικιωμένων και αφού τους ακινητοποίησαν με την άσκηση σωματικής βίας, απαίτησαν να τους παραδώσουν χρήματα και κοσμήματα.
Στη συνέχεια, ερεύνησαν τους χώρους της οικίας και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ περίπου και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα. Πριν από τη διαφυγή τους απέκοψαν τα καλώδια της συσκευής της τηλεφωνικής σύνδεσης και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα και τα κλειδιά ενός Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του 75χρονου.
Το ζευγάρι είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου λίγες ημέρες αργότερα κατέληξε ο σύζυγος, Δημ. Σαμαράς.
Η σχηματισθείσα δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία και επικίνδυνη σωματική βλάβη θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας για τα περαιτέρω.
 larissanet.gr