Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ηλεκτρονική πληρωμή δημοτικών τελών στον Δήμο Λαρισαίων

ΠΟΙΟΥΣ ΑΦΟΡΑ - ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΓΓΡΑΦΗ
Ηλεκτρονική πληρωμή δημοτικών τελών στον Δήμο Λαρισαίων
Σε ανακοίνωση του Παναγιώτη Νταή, αντιδημάρχου Οικονομικών του Δήμου Λαρισαίων, επισημαίνονται τα εξής:
«Ο Δήμος Λαρισαίων, έχοντας σαν σκοπό την αναβάθμιση της εξυπηρέτησης του πολίτη και των επιχειρήσεων είναι σε θέση να ανακοινώσει ότι προχωρά στην εφαρμογή του έργου LGAF:«Ενιαίο Διαδικτυακό Περιβάλλον ΟΤΑ για Παροχή Υπηρεσιών στον Πολίτη και στις Επιχειρήσεις», μιας Τεχνολογικής Πλατφόρμας (web εφαρμογής) που περιλαμβάνει λειτουργικά συστήματα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Η ηλεκτρονική υπηρεσία (e-Service) που διατίθεται επί του παρόντος, είναι αυτή της Πληρωμής Δημοτικών Τελών και συγκεκριμένα του Τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων 5%, του Τέλους παρεπιδημούντων και του Τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων 0,5%.
Διαδικασία Εγγραφής – Ταυτοποίησης
Αν είστε εκπρόσωπος ή λογιστής της επιχείρησης και επιθυμείτε να χρησιμοποιήστε την ηλεκτρονική υπηρεσία, θα πρέπει πρώτα να έχετε εγγραφεί ο ίδιος σαν χρήστης της πλατφόρμας. Η εγγραφή-ταυτοποίησή σας μπορεί να πραγματοποιηθεί με έναν από τους δύο (2) τρόπους:
1. Με μετάβασή σας στην διεύθυνση https://iams.kedel.org/iam_registration/ και ακολουθώντας τον οδηγό εγγραφής, συμπληρώνετε στη φόρμα τα υποχρεωτικά πεδία (σημ.: Το πεδίο ΑΦΜ είναι υποχρεωτικό) με τα προσωπικά σας στοιχεία.
Αν επιθυμείτε βοήθεια για την ηλεκτρονική σας εγγραφή, μπορείτε να επικοινωνήστε με το Τμήμα Υποστήριξης Μηχανογραφικών Εφαρμογών, αρμοδ.: Κολοβού Γ., Τηλ.:2413500301, e-mail:comput@larissa-dimos.gr
Στη συνέχεια θα προσέλθετε στο Δήμο Λαρισαίων (Τμήμα Εσόδων, Ίωνος Δραγούμη 1, 1ος όροφος, αρμοδ.: Κατσούπα Γ., Πέτρου Σ.) προσκομίζοντας το δελτίο της αστυνομικής σας ταυτότητας και εξουσιοδότηση (με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής) της επιχείρησης που εκπροσωπείτε για να γίνει η ταυτοποίηση.
ή
2. Με παρουσία σας στο Τμήμα Εσόδων της Διεύθυνσης Τοπικής Αγροτικής Οικονομίας, (ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, Ίωνος Δραγούμη 1, 1ος όροφος, αρμοδ.: Κατσούπα Γ., Πέτρου Σ.) προσκομίζοντας το δελτίο της αστυνομικής σας ταυτότητας και εξουσιοδότηση (με βεβαίωση γνησίου της υπογραφής) της επιχείρησης που εκπροσωπείτε όπου θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα η εγγραφή και η ταυτοποίησή σας.
Για όσους κάνουν χρήση της πλατφόρμας για πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Απριλίου, η εγγραφή –ταυτοποίησή τους πρέπει να γίνει έγκαιρα, επιθυμητό έως Τετάρτη 22/04/2015. Στη συνέχεια ο Δήμος Λαρισαίων θα προχωρήσει στην ενημέρωση – εκπαίδευση των εν δυνάμει χρηστών».
larissa.net