Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Στο παρά πέντε σώθηκε το σπίτι Λαρισαίου εμπόρου

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ! 

 Στο παρά πέντε σώθηκε το σπίτι Λαρισαίου εμπόρου 
 Την τελευταία στιγμή και ύστερα από σχετική κινητοποίηση σώθηκε το σπίτι Λαρισαίου εμπόρου από την Φαλάνη, χθες το απόγευμα, στο Ειρηνοδικείο Λάρισας, με την ελπίδα όλων όσων αγωνίστηκαν στο πλευρό του ότι δεν θα έχει εκ νέου πρόβλημα μέχρι να κατατεθούν οι σχετικές προστατευτικές ρυθμίσεις στη Βουλή.
Τα χρέη τού εν λόγω επαγγελματία προς την αγορά, διογκώθηκαν κατά την κρίση, τον έφεραν σε αδιέξοδο και ο κίνδυνος να μείνει στο δρόμο ήταν ορατός. Ο πλειστηριασμός του σπιτιού του κηρύχθηκε τελικά άγονος από το Ειρηνοδικείο Λάρισας, καθώς δεν τόλμησε να εμφανιστεί και να πλειοδοτήσει, ούτε καν τα γνωστά τοπικά «κοράκια». Στο δικαστικό μέγαρο έσπευσαν για συμπαράσταση αρκετά μέλη του «Κινήματος Κατά των Πλειστηριασμών και Κατασχέσεων» Λάρισας. 
Υπάρχουν όμως εκατοντάδες Λαρισαίοι οι οποίοι ζουν πλέον με το φόβο ενός πλειστηριασμού, καθώς από το τέλος του 2014 έχουν ανασταλεί οι διατάξεις του νόμου 4224/2013, ο οποίος προστάτευε την κύρια κατοικία από τους πλειστηριασμούς. Η ρύθμιση για την απαγόρευση των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος του 2015 από το υπουργείο Οικονομίας, είναι έτοιμη αλλά η κατάθεση στη Βουλή αναβλήθηκε. Θεωρείται πιθανόν η αναβολή να συνδέεται με την αξιολόγηση από τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, γεγονός που είχε συμβεί και με την προηγούμενη κυβέρνηση. 
kosmoslarissa.gr