Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Στην κορυφή των επιτυχόντων τρεις θεσσαλικοί νομοί

Στην κορυφή των επιτυχόντων  τρεις θεσσαλικοί νομοί
Μια ακόμα έρευνα έρχεται να πιστοποιήσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις μεγάλες επιτυχίες των μαθητών της Θεσσαλίας στις πανελλαδικές εξετάσεις. Μάλιστα στην τελευταία έρευνα του Kέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ, για τη δεκαετία 2001-2011 σχετικά με τα ποσοστά επιτυχίας των μαθητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, τα σχολεία τριών νομών της Θεσσαλίας βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.

Πρώτος μάλιστα σε πανελλαδικό επίπεδο είναι ο νομός Τρικάλων με 1,40 επιτυχίες, ακολουθούν οι νομοί Κοζάνης (1,36) και Πρέβεζας (1,33). Ο νομός Καρδίτσας βρίσκεται στην  6η θέση, με αναλογία 1,19 και ο νομός Λάρισας  στη 10η θέση με αναλογία 1,13. 
Όπως αναφέρεται στην έρευνα η αναλογία πιθανοτήτων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υπολογίζεται διαιρώντας το ποσοστό των νεοεισερχόμενων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που αποφοίτησαν από λύκειο του x νομού με το ποσοστό του πληθυσμού ηλικίας 15-24 ετών που διαμένει στον x νομό.
Αναλογία πιθανοτήτων μικρότερη της μονάδας υποδεικνύει χαμηλή πιθανότητα για εισαγωγή των νέων του εκάστοτε νομού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναλογία πιθανοτήτων μεγαλύτερη της μονάδας υποδεικνύει μεγάλη πιθανότητα για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
kosmoslarissa.gr