Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Παράπονα για τη στάθμευση στον Άγιο Αχίλλιο


Οι δυσκολίες που υπάρχουν, από τα έργα ανάπλασης στον λόφο του Φρουρίου, ειδικά στο κομμάτι μπροστά από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, αναδείχτηκαν χθες το μεσημέρι, με αφορμή νεκρώσιμη τελετή που γινόταν, με μεγάλη παρουσία κόσμου. Οδηγοί ταξί διαμαρτυρήθηκαν στην «Ε», επειδή δεν τους επιτρεπόταν να σταθμεύσουν τα αυτοκίνητά τους στον χώρο μπροστά από τον ναό, για την εξυπηρέτηση των συγγενών της θανούσας. Τελικά, στάθμευσαν 6- 7 οχήματα έξω από τον ναό, αλλά προηγήθηκαν γκρίνιες με εργαζόμενους στα έργα. Όπως είπαν, τους δηλώθηκε εκ μέρους εργαζόμενων των έργων ότι ο χώρος είναι εργοτάξιο και δεν μπορούν να εισέλθουν για λόγους αποφυγής ατυχημάτων. Όμως, εκείνη την ώρα δεν γινόταν κάποιο έργο.

Υπηρεσιακός παράγοντας του Δήμου, ερωτηθείς από την «Ε», σημείωσε ότι είναι γνωστό το πρόβλημα, αλλά δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων. Ειδικά στο τμήμα πέριξ του μητροπολιτικού ναού, γίνεται προσπάθεια να προχωρήσουν τα έργα πιο γρήγορα.
Εκπρόσωπος του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Αχιλλίου, συνέστησε υπομονή προς όλους. Υπογράμμισε προς την «Ε» ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων, προσωπικά με τον δήμαρχο κ. Αποστ. Καλογιάννη και τον εργολάβο του έργου. Ο χώρος είναι εργοτάξιο και υπάρχει φόβος ότι θα γίνει ατύχημα αν επιτρεπόταν ελεύθερα η κίνηση αυτοκινήτων. Μέχρι τώρα υπήρξε κατανόηση και δεν δημιουργήθηκαν ζητήματα, στις μεγάλες θρησκευτικές τελετές, με πλήθη κόσμου. Όπως στην περιφορά του Επιταφίου τη Μ. Παρασκευή και στην Ανάσταση το Μ. Σάββατο. Τις καθημερινές δεν υπάρχει πρόβλημα με τα έργα. Μόνο στις μεγάλες τελετές, αλλά υπάρχει συνεχής επαφή με τον Δήμο. Απομένει, μόνο η γιορτή του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου στις 15 Μαΐου, που αναμένεται να διευθετηθούν τυχόν ζητήματα και μετά δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.
Όπως διαβεβαίωσαν τον ναό, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα επιτρέπεται μόνον η άνοδος αυτοκινήτων στον Άγιο Αχίλλιο από τον δρόμο, που υπάρχει δίπλα στην πλατεία Αλόγου, επί της οδού Γεωργιάδου. Επίσης, η οδός Πολυκάρπου, θα είναι μόνιμα, διπλής κατεύθυνσης, ενώ καταργείται για τα οχήματα η οδός Σκυλοσόφου και θα είναι πεζόδρομος.
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
eleftheria.gr