Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Η ομάδα των Λαρισαίων Γεντικοπόρων...ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ


Τον εκπληκτικό αριθμό των 2.500 αναβάσεων κατά την τελευταία δεκαετία, οπότε και πεζοπορούν καθημερινώς σχεδόν προς το Γεντίκι γιόρτασε η ομάδα γνωστών Λαρισαίων. Μπορεί να μην βρίσκονται στην πρώτη νεότητα αλλά τις επιδόσεις τους θα ζήλευαν πολλοί νέοι άντρες.
Με αποφασιστικότητα και αθλητική διάθεση διανύουν ανεβαίνοντας στο βουνό, 5 και 10 και 15 χιλιόμετρα, ανάλογα τη διαδρομή που επιλέγουν κάθε φορά. Κατακτώντας ξανά και ξανά την κορυφή, ύψους 480 μέτρων. Και ξανά...

Αν συνέχιζαν ανεβαίνοντας, από κει που είχαν σταματήσει την προηγούμενη, θα είχαν ξεπεράσει πολλές φορές τα όρια της γήινης ατμόσφαιρας και θα κινούνταν ήδη στο Διάστημα, φτάνοντας στους διαστημικούς σταθμούς που περιστρέφονται γύρω από τον Πλανήτη. Αν πήγαιναν ευθεία και πρόσθεταν τις καθημερινές τους διαδρομές, θα είχαν από καιρό περάσει το μισό της περιμέτρου της γης και θα επέστρεφαν προς Λάρισα. Φυσικά, γυρνώντας κάθε μέρα στην πόλη συνεχίζουν τον φυσιολογικό τους βίο, ανταποκρινόμενοι στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.
Είναι εκπληκτική η συμπεριφορά των Γεντικοπόρων. Οι οποίοι ξεκίνησαν τη συγκεκριμένη συνήθεια το 2004. Κανονικοί Ολυμπιονίκες της πεζοπορίας. Μόνο όταν υπάρχει σφοδρή κακοκαιρία ή όταν απουσιάζουν από τη Λάρισα δεν βρίσκονται στα μονοπάτια στο Γεντίκι. Και βέβαια όταν αρρωστήσουν, πράγμα που δεν συμβαίνει συχνά. Ευνόητο το γιατί.
Βέβαια, στο πέρασμα των χρόνων υπήρξαν και απώλειες. Δύο από την εικοσάδα των φίλων συνοδοιπόρων, ο Γ. Ζαχαρής κι ο Θ. Φώλιας, έχουν φύγει απ΄ τη ζωή. Στη μνήμη τους ήταν αφιερωμένη η μικρή υπαίθρια εκδήλωση, όπου κόπηκε και η πίτα της παρέας. Συγκεκριμένα, επρόκειτο για γεντικοσπανακοτυροπρασομανιταροκιμαδόπιτα.