Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Κινητοποιήστε τον εαυτό σας

Όποιοι και αν είναι οι στόχοι και τα όνειρά σας, η κινητοποίηση θα σας βοηθήσει να τα πετύχετε με τον καλύτερο τρόπο.


Όποιοι και αν είναι οι στόχοι και τα όνειρά σας, η κινητοποίηση θα σας βοηθήσει να τα πετύχετε με τον καλύτερο τρόπο. Θα σας βοηθήσει να κρατήσετε ισορροπία στην ζωή σας, την καριέρα σας και την επιτυχία σας.
Ο χρόνος δεν είναι ποτέ ίδιος, όσα και αν έχετε καταφέρει στη ζωή σας μπορούν να ανατραπούν με ένα απλό γύρισμα του ματιού. Σε τέτοιες αλματώδεις αλλαγές στη ζωή σας το κίνητρο είναι το κλειδί για την επιτυχία σας.

Για να περιγράψουμε τη λέξη ‘’κίνητρο’’, μπορούμε να πούμε πως είναι μια φυσική δύναμη η οποία θα σας βοηθήσει χρόνο με το χρόνο να πετύχετε τους στόχους σας και να γευτείτε την επιτυχία. Διαβάστε τους 5 εκπληκτικούς τρόπους για να κινητοποιήσετε τον εαυτό σας.
1. Ξεκινήστε με τον εαυτό σας.
Έτσι λοιπόν, όταν όλα σας επηρεάζουν αρνητικά στη ζωή σας, ξεκινήστε πρώτα να δουλεύετε με τον ίδιο σας τον εαυτό. Πάρτε ένα μολύβι και ένα χαρτί και γράψτε κάτω όλους τους παράγοντες που σας επηρεάζουν αρνητικά. Αυτοί μπορεί να είναι: οι ελλιπείς στόχοι, ή πολλά έξοδα ή ένα πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας. Το να γράφετε αυτά που σας ενοχλούν θα σας βοηθήσει σίγουρα να εντοπίσετε τα εμπόδια για την επιτυχία σας. Προσφέρετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να δημιουργήσει ένα σχέδιο για την αντιμετώπιση των φραγμάτων, μέσα από την κινητοποίηση.
2. Κανείς δεν είναι τέλειος.
Μάθετε πως δεν υπάρχει τίποτα που είναι τέλειο, γι’ αυτό ξεχάστε την τελειότητα. Θα ήταν καλύτερο να επικεντρωθείτε στην προσπάθεια σας για πρόοδο, να εντρυφήσετε στα καλύτερα από εσάς στον χρόνο που διαθέτετε. Το κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι τελειομανείς είναι πως ποτέ δεν είναι ικανοποιημένοι με τον εαυτό τους και αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλουν, πολλές φορές μειώνουν την αποδοτικότητά τους.
3. Επιστρατεύστε ένα σχέδιο.
Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να βελτιώσετε την κινητοποίηση σας. Όπως όταν είστε σίγουροι για το επόμενο βήμα σας, υπάρχει ένας πολύ μικρός χώρος ανησυχίας. Κάντε το συνήθεια, και θα δείτε πως στο τέλος κάθε μέρας η λίστα με τα καθήκοντα σας θα μειώσει την αυριανή σας εργασία.
4. Κινηθείτε με βήματα μωρού.
Είτε εργάζεστε  στο γραφείο, είτε στο σπίτι σας, είναι καλύτερο να προσπαθείτε να τελειοποιείτε μεγάλα σχέδια κόβοντας τα σε μικρά. Η λογική είναι απλή, όταν κοιτάζετε το πρόβλημα στο σύνολό του, συνήθως σας φαίνεται ανυπέρβλητο και αγχώνεστε. Γι’ αυτό το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε ένα χρονοδιάγραμμα για να μπορέσετε να πετύχετε αυτό που θέλετε.
5. Η πίεση του χρόνου είναι απαραίτητη.
Κάτω από πίεση, έρευνες έχουν δείξει πως είμαστε πιο παραγωγικοί. Γι’ αυτό το λόγο φτιάξτε ένα πρόγραμμα και προσπαθήστε όσο μπορείτε να εργάζεστε  μέσα στα πλαίσια του.
post4life.gr