Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Τι μπορεί να σας φτιάξει τη διάθεση;

Αναζητείστε τρόπους να έχετε κάθε μέρα δίπλα σας κάτι που σας ανεβάζει ψυχολογικά

Αναζητείστε τρόπους να έχετε κάθε μέρα δίπλα σας κάτι που σας ανεβάζει ψυχολογικά. Αυτό, εξηγούν οι ψυχολόγοι, δυναμώνει την προσωπικότητά σας και σας χαλαρώνει από την πίεση της ημέρας, κάνοντας σας πιο ευδιάθετους και αισιόδοξους.
Είναι ωραίο να λέμε ότι υπάρχει κάτι που μας φτιάχνει τη διάθεση. Ωστόσο, πόσοι από εσάς έχετε συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό; Για πολλούς είναι ένα υλικό αγαθό, για άλλους μια προσωπική στιγμή και για άλλους ένα πρόσωπο.

Χρειάζεται να αντιληφθείτε την επιρροή που έχει σε εσάς, το κάθε τι γύρω σας. Αν δεν μπορείτε να προσδιορίσετε αμέσως τι είναι αυτό που σας κάνει χαρούμενους, δημιουργήστε μια λίστα. Από το πρωί μέχρι το βράδυ, καταγράψτε τις κινήσεις σας, τις επαφές σας και γενικώς, όλα όσα κάνατε. Στο τέλος της εβδομάδας, αφού έχετε συγκεντρώσει υλικό από όλες τις ημέρες της εβδομάδας, μαζί με το σαββατοκύριακο, βαθμολογείστε όλα όσα γράψατε. Αυτό που θα κερδίσει τους περισσότερους βαθμούς, σίγουρα σχετίζεται και με την ημέρα που νιώθατε λίγο περισσότερο χαλαροί και χαρούμενοι.
Με τον προσδιορισμό του πράγματος ή του προσώπου που σας ανεβάζει τη διάθεση, φροντίστε να κατανοήσετε αν συμβαίνει το ίδιο και με παραπλήσια αντικείμενα, καταστάσεις ή άτομα. Μπορεί για κάποιον να είναι μια βόλτα με το καινούριο του αυτοκίνητο, για άλλον μια συγκεκριμένη εργασία, ενώ για κάποιον άλλον η απόκτηση ενός παιδιού ή ανιψιού.
Κάθε φορά λοιπόν, που θα αισθάνεστε άγχος ή στεναχώρια, θα μπορείτε εύκολα να φέρεται στη σκέψη σας το συγκεκριμένο «τονωτικό» σας αντικείμενο ή πρόσωπο ή να αναζητήσετε γρήγορα μια επαφή μαζί του. Έτσι, θα βελτιώσετε πολύ τη διάθεσή σας και θα γνωρίσετε περισσότερο τη λειτουργία που παίζει το περιβάλλον σας, στον εαυτό σας.
post4life.gr