Καθισμένη σε ένα παγκάκι, έξω από το κτίριο του νηπιαγωγείου, περιστοιχιζόμενη από γονείς που καταθέτουν τη συμπαράστασή τους στο πρόσωπό της, η νηπιαγωγός-διευθύντρια Αρετή Ριτζιά του 33ου Νηπιαγωγείο Λάρισας, ξεκίνησε απεργία πείνας! Η εκπαιδευτικός καταγγέλλει τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για «παράνομους χειρισμούς της υπόθεσής της» και πιο συγκεκριμένα ότι «διέταξε ΕΔΕ χωρίς πρώτα να κάνει προκαταρκτική εξέταση επί των θεμάτων των καταγγελιών, όπως ορίζεται».

Η κ. Ριτζιά, η οποία είναι διευθύντρια στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο από τον Σεπτέμβριο του 2014 αναφέρει ότι ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της ζήτησε να καταστρατηγήει νόμους που διέπουν τη λειτουργία σχολικών μονάδων, με έγγραφό του, πράγμα που δεν το έκανε. Ζητούσε ένα παιδί του νηπιαγωγείου μου, να μεταβαίνει μετά τις 12.30 το μεσημέρι- όταν σχολούσε από το νηπιαγωγείο – σε ένα άλλο συστεγαζόμενο ολοήμερο νηπιαγωγείο, τη στιγμή που ο νόμος αναφέρει καθαρά πως νήπιο δεν μπορεί να είναι παράλληλα εγγεγραμμένο σε ομοβάθμιες εκπαιδευτικές μονάδες. 
Όσον αφορά στις εναντίον της καταγγελίες, για αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά, υποστηρίζει: «Κάποιοι γονείς δυσανασχετούν για το γεγονός ότι κλειδώνω την εξωτερική πόρτα του αύλειου χώρου του νηπιαγωγείου, εν ώρα λειτουργίας του και δεν μπορούν να εισέλθουν. Μερικοί έχουν την απαίτηση να μπαίνουν όποτε θέλουν μέσα στο νηπιαγωγείο, να βλέπουν τα παιδιά τους… Το λουκέτο στην πόρτα είναι για την ασφάλεια των νηπίων, τα οποία μάλιστα σε κάθε διάλειμμα, όταν βρίσκονται στον αύλειο χώρο, επιτηρούνται από νηπιαγωγούς».
komsoslarissa.gr