Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΝΑSA: Θα βρούμε εξωγήινους



«Είμαστε στα πρόθυρα ανακάλυψης εξωγήινων πολιτισμών» ανακοίνωσαν χθες κορυφαίοι επιστήμονες της NASA. Οι ίδιοι πρόβλεψαν πως «βρισκόμαστε μόλις μια γενιά πριν ανακαλύψουμε κάτι σημαντικό σε γειτονικό μας γαλαξία, που προσομοιάζει σε περιβάλλον ανάλογο με αυτό που θεωρούμε ζωή».

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια επιστημονικής συνάντησης, η οποία έδωσε την ευκαιρία στους επιστήμονες να κάνουν πρόβλεψη ότι «μέσα στην επόμενη δεκαετία θα υπάρξουν σημαντικές πρώτες ανακαλύψεις στο θέμα αυτό».

«Απτές αποδείξεις θα υπάρξουν μέσα σε 10-20 χρόνια, καθώς διαθέτουμε την τεχνολογία και είμαστε σε θέση να την εκμεταλλευθούμε» δήλωσε η σπουδαία επιστήμων Ellen Stofan.


«Η NASA έχει πραγματοποιήσει άλματα τόσο στην επισήμανση μακρινών κόσμων όσο και στην ανάλυση των χημικών τους δεδομένων» ανέφερε η Stofan, η οποία παράλληλα υποστήριξε πως πλέον «γνωρίζουμε πού πρέπει να κοιτάξουμε».

Πρόσθεσε, ακόμη, πως η αποστολή «Κέπλερ» έχει δείξει πως ο Γανυμήδης διαθέτει περισσότερο νερό από όσο όλοι οι ωκεανοί της Γης.

Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τον δορυφόρο του Κρόνου Εγκέλαδο.

«Οι επιστήμονες επίσης έχουν ανακαλύψει στοιχεία που δείχνουν ότι πιο μακρινοί γείτονες του γαλαξία
μας, όπως ο Άρης, διέθεταν επίσης ωκεανούς. Κι αυτό αποδεικνύεται από το αλάτι που επισημάνθηκε στην επιφάνειά του», όπως είπε ο διευθυντής του Αστροφυσικού Τμήματος της NASA Paul Hertz.

Το τηλεκατευθυνόμενο όχημα «Περιέργεια» που έχει εγκατασταθεί στον «Κόκκινο Πλανήτη» εξακολουθεί να εκπλήσσει τους επιστήμονες με τις επισημάνσεις του. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες ανακάλυψε οργανικά στοιχεία που περιείχαν άνθρακα και άζωτο -που είναι απαραίτητα για την ύπαρξη ζωής.

Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει δύο προκλήσεις στο διάστημα: η πρώτη είναι να ανακαλύψει ύπαρξη εξωγήινης ζωής με λογική και η δεύτερη να επισημάνει έμβιες περιοχές. 

Η Stofan είναι σχεδόν βέβαιη πως η επανδρωμένη αποστολή στον Άρη θα έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βρετανός αστροβιολόγος: «Βρήκαμε εξωγήινη ζωή»





Ο Ρίτσαρντ Ντόκινς απαντά στο αν υπάρχουν εξωγήινοι και πώς μοιάζουν





Αμερικανός καθηγητής Φυσικής: «Υπάρχουν τρεις τύποι εξωγήινων πολιτισμών»



Τι κρύβουν οι μυστικές υπηρεσίες για τους εξωγήινους



Τα είπε όλα πριν φύγει από τη ζωή




Aναζητούν ζωή στο Σύμπαν



Aνακάλυψαν τη δεύτερη Γη



Πηγή: RT.com
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

zougla.gr
Δες τι νόμιμους τρόπους χρησιμοποιούν για να βγάλουν λεφτά από το ίντερνετ, η μέθοδος έχει διαδοθεί και στη Λάρισα αλλα τα καταφέρνουν μόνο όσοι επιμείνουν Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε