Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

“Μεγαλύτερος ο κίνδυνος χρεοκοπίας”


Σήμα κινδύνου εξέπεμψε μέσω έκθεσής της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία παρακολουθεί στενά την εκροή καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΚΤ, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας μας είναι πολύ μεγάλος πλέον, αν αναλογιστεί κάποιος το μέγεθος των εκροών των τραπεζικών καταθέσεων.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΚΤ, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας μας είναι πολύ μεγάλος πλέον, αν αναλογιστεί κάποιος το μέγεθος των εκροών των τραπεζικών καταθέσεωνΣτην ίδια έκθεση αναφέρεται ότι ο κίνδυνος αυτός που συνδέεται με το χρέος είναι αυξημένος, ιδιαίτερα το τελευταίο εξάμηνο λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας που υπάρχει στη χώρα μας και της μη πρόσβασης της Ελλάδας στις αγορές. 


«Η μακρά και αβέβαιη διαδικασία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της συνέβαλε σε μια περίοδο έντονης αστάθειας στις ελληνικές αγορές. Η μόλυνση από την Ελλάδα στις άλλες αγορές της ζώνης του ευρώ ήταν περιορισμένη, έτσι προκλήθηκε μόνο μικρή μεταβλητότητα στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας» προστίθεται. 

Σημεία της έκθεσης

- Οι προσδοκίες του κινδύνου χρεοκοπίας έχουν αυξηθεί ραγδαία στην Ελλάδα λόγω της μεγάλης πολιτικής αβεβαιότητας. 

- Τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα είναι αντίθετα σε σύγκριση με τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρωζώνη, καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων αυξάνονται και τα spreads σε σχέση με τη Γερμανία διευρύνονται. 

- Τα spreads σε ορισμένου τύπου χρεόγραφα έχουν αυξηθεί από τον Μάρτιο. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην εκ νέου εμφάνιση εντάσεων σχετικά με την Ελλάδα.


zougla.gr

Δείτε τη νέα ηλεκτρική ψησταριά με αποσπώμενη σχάρα για να ψήνετε και μέσα στο σπίτι σας,που έρχεται στο χώρο σας δωρεάν με ένα τηλεφώνημα