Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ο Θανάσης όπως τον γουστάρουμε! – Εικόνες από τη συναυλία στο Κηποθέατρο

Thanassis19 (2)

SKILLAKOS-ILIAS (1)
Ήταν η συναυλία της χρονιάς! Oπως τις συναυλίες που ονειρευόμαστε και θέλουμε να ζούμε καθημερινά. Oπως τις συναυλίες που… γουστάρουμε!
Παλμός, έκσταση, χορός, πάθος… Kαι όλα αυτά για τον Θανάση!
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου που είδαμε χθες στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ ζωντάνεψε μπροστά σε χιλιάδες Λαρισαίους όλη την μαγεία και την αγάπη για το τραγούδι. Με την αγάπη του κόσμου να βρίσκεται και αυτή εκεί. Και έτσι το Κηποθέατρο βούλιαξε από ανθρώπους όλων των ηλικιών.
Πλάι του βρέθηκε χθες η Ματούλα Ζαμάνη και οι μόνιμοι συνεργάτες του, τραγουδώντας για το απλό και το περίπλοκο, τον ρεαλισμό και την ουτοπία.
Οι νέοι άνθρωποι ήταν βεβαία οι πρωταγωνιστές επιβεβαιώνοντας για ακόμα μια φορά πως η πορεία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο μουσικό στερέωμα δεν είναι μια τυχαία υπόθεση, ούτε τυχαίο γεγονός.
Η πορεία του πηγάζει από την μοναδικότητα που προσφέρει ο συνδυασμός των γνήσιων αυτών χαρακτηριστικών που συνθέτουν έναν μοναδικό καλλιτέχνη. Ποίηση, παράδοση, ένταση, ροκ είναι τα αναπόσπαστα στοιχεία της επιτυχίας. Και συνάμα η σεμνότητα…


Γιατί ο Θανάσης τραγουδάει για τον απλό άνθρωπο, τον εργαζόμενο, τον μετανάστη τον κατατρεγμένο. Μακριά από τις λογικές της εμπορικότητας και της μουσικής βιομηχανίας. «Ναι οφείλουμε την ύπαρξη μας στη μετανάστευση» είπε μετά το τέλος του τραγουδιού «Στην Αμερική» και το μήνυμα εστάλη προς πάσα κατεύθυνση.
Ναι ήταν η συναυλία της χρονιάς επαναλαμβάνω…
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ήρθε στη πόλη μας και μαζί του πήρε όλη την συσσωρευμένη ενέργεια των Λαρισαίων για να συνεχίσει το μουσικό του ταξίδι και αυτό το καλοκαίρι.
Καλή αντάμωση του χρόνου!
Αναλυτικά, μαζί του βρέθηκαν οι: Ματούλα Ζαμάνη (τραγούδι), Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, λαούτο και φωνή), Ανδρέας Πολυζωγόπουλος (τρομπέτα, φλικόρνο), Σωτήρης Ντούβας(τύμπανα), Κώστας Παντέλης (ηλεκτρική κιθάρα), Κωστής Χριστοδούλου (πλήκτρα), Αντώνης Μαράτος (ηλεκτρικό μπάσο), Γιάννης Αντωνιάδης (κλαρίνο) και Αλέξανδρος Κτιστάκης (κιθάρα, τραγούδι).
Στον ήχο ο Μάκης Πελοπίδας και ο Κλεάνθης Καραπιπέρης και στους φωτισμούς ο Χρήστος Λαζαρίδης και ο Βασίλης Πουφτής.
Thanassis13 (2) (1)Thanassis11 (2) (1)
Thanassis15 (2)Thanassis8 (2)
Thanassis10 (2)Thanassis3 (2)Thanassis25 (2)Thanassis7 (2)Thanassis6 (2)Thanassis5 (2)Thanassis4 (2)Thanassis20 (2)Thanassis21 (2)Thanassis22 (2)Thanassis23 (2)
Thanassis2 (2) (1)Thanassis24 (2)Φωτογραφίες: Απόστολος Ντόμαλης