Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Καλογιάννης στο Bloomberg: "Η Λάρισα ήταν μία δυνατή πόλη, όχι πια όμως"

Καλογιάννης στο Bloomberg: "Η Λάρισα ήταν μία δυνατή πόλη, όχι πια όμως"
Η Λάρισα, ένας μικρόκοσμος των χειρότερων που έχει αντέξει η Ελλάδα από τότε που ξεκίνησε η οικονομική κρίση, βλέπει τώρα τους νέους της και το ένα τέταρτο των εργαζομένων της να είναι άνεργοι".
Με αυτή τη φράση ο δημοσιογράφος Mehul Srivastava του δικτύου Bloombergσυνοψίζει την πόλη της Λάρισας στο εκτενές ρεπορτάζ που έκανε για την πρωτεύουσα της Θεσσαλίας με αφορμή την οικονομική κρίση και το δημοψήφισμα της Κυριακής. Ο Βρετανός βρέθηκε στη Λάρισα τις προηγούμενες μέρες και πήρε κατ' ιδίαν συνέντευξη από τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη
Ο δήμαρχος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της πόλης του. "Κάποτε ήμασταν μία ισχυρή πόλη. Τώρα κάνεις μία βόλτα και αντικρίζεις κλειστά καταστήματα και θλιμμένους ανθρώπους", τονίζει στο Bloomberg ο Απόστολος Καλογιάννης και συνεχίζει: "Το ευρώ έχει αποδειχθεί ένα πολύ ακριβό νόμισμα για εμάς. Πού θα πάνε τα πράγματα στο εξής;". 

Ο Mehul Srivastava στάθηκε ιδιαίτερα στις απολύσεις που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Λαρισαίων. Στη συνέχεια, προκειμένου να "συλλάβει" την εικόνα της αγοράς στη Λάρισα, συνομίλησε με εργαζόμενους και είδε καταστήματα που υπολειτουργούν, όπως ένα κατάστημα 79 ετών που πουλά κοτόπουλο, αλλά σήμερα είναι άδειο. 
Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του, επίσης, στον συνεταιρισμό "Θες Γάλα" και την επιχείρηση εμφιαλωμένου νερού "Σαμαρίνα" του προέδρου του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρη Αδάμ, ο οποίος δήλωσε στο Bloomberg πως θα ψηφίσει "ναι" στο δημοψήφισμα της Κυριακής.