Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Αυτός είναι ο παιδόφιλος της Λάρισας

Στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, έδωσε η ΕΛΑΣ τα στοιχεία ταυτότητας, τις φωτογραφίες, καθώς και τον λογαριασμό «προφίλ» που είχε δημιουργήσει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, 47χρονος Έλληνας, ο οποίος συνελήφθη στις αρχές Ιουνίου από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, για πορνογραφία ανηλίκων.

Αυτός είναι ο παιδόφιλος της Λάρισας
Ο Θεμιστοκλής Μαυροδήμος συνελήφθη στις αρχές του μήνα, καθώς με ψεύτικο προφίλ, μέσω του facebook, εκβίαζε ανήλικα κορίτσια και τους αποσπούσε φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο.
Ο δράστης, που κατάγεται από τη Λάρισα, εμφανιζόταν ως 19χρονος με τα πραγματικά του στοιχεία και προσέγγιζε έτσι ανήλικα κορίτσια. Με επικοινωνία τόσο διαδικτυακά, όσο και τηλεφωνικά, τα έπειθε να του αποκαλύπτουν προσωπικά τους στοιχεία και να του στέλνουν φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο, ενώ δεν δίσταζε να τα εκβιάζει ότι θα προξενήσει κακό σε συγγενικά τους πρόσωπα. Στη συνέχεια με την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσει αυτές τις φωτογραφίες, ζητούσε και άλλες ακόμη πιο αποκαλυπτικές.

Στην κατοχή του βρέθηκαν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας, ενώ σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας η παραγωγή του οποίου συνδέεται με την εκμετάλλευση της σωματικής δυσλειτουργίας λόγω οργανικής νόσου του ανήλικου και με την άσκηση βίας κατά ανηλίκου κατ' εξακολούθηση. 
Η φωτογραφία που είχε αναρτήσει στο ψεύτικο προφίλ του στο Facebook.
Η φωτογραφία που είχε αναρτήσει στο ψεύτικο προφίλ του στο Facebook.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας η δημοσιοποίηση των στοιχείων και της φωτογραφίας του αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται οι πολίτες που μπορούν να συνδράμουν στην έρευνα, με την παροχή οποιασδήποτε πληροφορίας, να επικοινωνούν με την υποδιεύθυνση ασφάλειας Βόλου, ενώ σημειώνεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας. 
ethnos.gr