Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Πάνω από τους 35 καταγεγγραμένους οι άστεγοι στη Λάρισα

Πάνω από τους 35 καταγεγγραμένους οι άστεγοι στη Λάρισα

Πρωτοβουλίες για την στέγαση αστέγων, έχει λάβει ο Δήμος Λαρισαίων, ενόψει και του κύματος κακοκαιρίας που έρχεται στο προσκήνιο σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των μετεωρολόγων, προσπαθώντας να δώσει λύσεις σε όσους έχουν ανάγκη από στήριξη.

Όπως έγινε γνωστό εξάλλου, ήδη από χθες το πρωί, αρμόδιοι υπάλληλοι έχουν οδηγήσει αριθμό αστέγων  σε ασφαλές και ζεστό περιβάλλον, ακόμη και σε δωμάτια ξενοδοχείων, ενώ ανακοινώθηκε πως ανοικτά παραμένουν το 3ο και 5ο ΚΑΠΗ, που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου και στην οδό Κάρλας στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου, αντίστοιχα.  

Όπως έχει γίνει γνωστό εξάλλου 35 άτομα έχουν καταγραφεί επισήμως ως άστεγοι από το Δήμο Λαρισαίων, ωστόσο οι οχλήσεις που δέχθηκαν για βοήθεια τα μέλη των αρμοδίων υπηρεσιών, δείχνουν ότι ο αριθμός είναι μεγαλύτερος, αφού νέα άτομα έκαναν την εμφάνισή τους ζητώντας βοήθεια.

Άλλωστε σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας σύσκεψη πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων για τη αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν, τόσο στην πόλη όσο και στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες.

Σημειώνεται ότι συνολικά για το ζήτημα, ο Δήμος Λαρισαίων έχει δρομολογήσει οριστική και μόνιμη λύση για τη φιλοξενία των αστέγων της Λάρισας, και μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα δεν αποκλείεται ο πρώτος όροφος του τριώροφου κτιρίου που προορίζεται για ξενώνας αστέγων να διατεθεί άμεσα προς χρήση για την φιλοξενία ατόμων που χρειάζονται στήριξη.

Ο Δήμος Λαρισαίων ζητά για μία ακόμη φορά εξάλλου όσοι συμπολίτες εντοπίσουν αστέγους, να επικοινωνήσουν με το Συμβουλευτικό Κέντρο,  στα εξής  τηλέφωνα : 2410 680243, 2410 680220 6932 982372
thessaliatv.gr