Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015

“ΕΧΕΤΕ ΓΕΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!” Αντίστροφη μέτρηση για την Ελληνική χρεοκοπία προειδοποιεί η WALL STREET JOURNAL!

1
 H Wall Street Journal…. μας χαιρετάει!
Κόκκινο συναγερμό κρούει η WSJ η οποία εκτιμά ότι έφτασε η Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας και είναι έτοιμη να πηδήξει….. έξω από την Ευρώπη. «Έχουν περάσει τρεις μήνες από τότε που ο κ. Τσίπρας προκάλεσε πρόωρες εκλογές και έξι εβδομάδες από τότε που έγινε πρωθυπουργός. Στο διάστημα αυτό, η ελληνική οικονομία πήρε βουτιά. Μια δειλή ανάκαμψη σταμάτησε στο ξεκίνημά της»

Η Wall Street Journal κάνει λόγο για μεγάλη…”ζαριά” επικίνδυνη από τον πρωθυπουργό. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει ότι ο Αλέξης Τσίπρας διακινδυνεύει να οδηγήσει την Ελλάδα στην καταστροφή, και τού απομένουν μόνο λίγες ημέρες για να τραβήξει τη χώρα του από το χείλος του γκρεμού : «Η οικονομία της χώρας καταρρέει μέσα σε αυτές τις έξι εβδομάδες που ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναλάβει τη διακυβέρνηση» σημειώνει ο αρθρογράφος της αμερικανικής εφημερίδας Σάιμον Νίξον, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ.
« Τα φορολογικά έσοδα μειώθηκαν περισσότερο από 1 δισεκ. ευρώ κάτω από το στόχο το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, οι τράπεζες έχασαν περισσότερα από 20 δισεκατομμύρια ευρώ σε καταθέσεις, τα επισφαλή δάνεια έχουν αυξηθεί και οι επενδύσεις έχουν παγώσει. Ανά πάσα στιγμή, η κυβέρνηση θα μπορούσε να ξεμείνει από χρήματα»
Σύμφωνα με τον κ. Νίξον, «κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα γίνει αυτό, επειδή η Αθήνα αρνήθηκε να επιτρέπουν στους υπαλλήλους της ευρωζώνης να ελέγξουν τα στοιχεία. Ορισμένοι αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι ακόμα και Γιάνης Βαρουφάκης, υπουργός Οικονομικών στην Ελλάδα, δεν έχει αντίληψη της πραγματικής εικόνας. Εκτός αυτού, το κύρος του έχει υποστεί τόσο σοβαρό πλήγμα, που ο λόγος του είναι μόλις και μετά βίας αξιόπιστος στους κύκλους της ευρωζώνης.»
«Ενόσω η αντίστροφη μέτρηση για μια ελληνική χρεοκοπία έχει αρχίσει, η Αθήνα φαίνεται να βασίζεται στην ΕΚΤ ή την Ευρωομάδα για βοήθεια» επισημαίνεται.
«Μια ελληνική έξοδος θα δημιουργούσε τεράστιες προκλήσεις. Οι περισσότεροι φορείς χάραξης πολιτικής της ευρωζώνης ευελπιστούν ότι η Αθήνα θα τηρήσει τελικά τους κανόνες της ευρωζώνης και να παραμείνει στην νομισματική ένωση. Ωστόσο, η απόφαση αυτή έχει πια φύγει σε μεγάλο βαθμό από τα χέρια της ευρωζώνης. Για να παραμείνει μέλος η Ελλάδα, ένα από τα δύο πράγματα πρέπει να συμβούν: είτε ο κ. Τσίπρας πρέπει να αποκηρύξει πολλές από τις προεκλογικές του υποσχέσεις, ή Ελλάδα πρέπει να αποκηρύξει τον κ Τσίπρα. Αυτή τη στιγμή, κανένα από τα δύο ενδεχόμενα δεν φαντάζει πιθανό» καταλήγει η αμερικανική εφημερίδα.
Την ίδια ώρα μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο ενός “ατυχήματος” που θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. ΑΥτό προκύπτει από την συνάντηση που είχαν Γερμανός και Αυστριακός Πρωθυπουργός την Πέμπτη κλιμακώνοντας τις πιέσεις στην Αθήνα.
makeleio.gr