Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Ήρθαν για να μείνουν στο κέντρο….


Οι τροχονόμοι ήρθαν για να μείνουν στο κέντρο της Λάρισας. Η επανεμφάνισή τους, μετά από καιρό, τις ημέρες των εορτών και η θετική εντύπωση που προκλήθηκε, παρότι έδωσαν και… κλήσεις, μέτρησε στα θετικά. Η παρουσία τους, οργανώνεται καλύτερα, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, παρά τα πάγια προβλήματα έλλειψης προσωπικού και ειδικά στην Τροχαία.

Χθες έγινε σύσκεψη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, υπό τον διευθυντή αστυνομίας Γεωργ. Αγάκο, παρουσία και του διοικητή Τροχαίας Λάρισας Σερ. Καφετζή και μαζί με το θέμα των απαιτούμενων μέτρων στην περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών, που ήδη έχουν ανακοινωθεί, επανεξετάστηκε και το ζήτημα του κέντρου της Λάρισας. Πλέον, βαρύτητα θα δίνεται όχι μόνο στις παράνομες σταθμεύσεις, ειδικά εκείνες που εμποδίζουν δραστικά την κυκλοφορία, αλλά και σε άλλες παραβάσεις, όπως: Χρήση κινητού τηλεφώνου την ώρα της οδήγησης, παράβαση του κόκκινου σηματοδότη, μέθη. Επίσης, θα ελέγχονται τα έγγραφα του αυτοκινήτου, ΚΤΕΟ και ειδικά, τα οχήματα που δεν έχουν πινακίδες. Έχει διαπιστωθεί, ότι για διαφόρους λόγους, κυκλοφορούν εντός πόλης οχήματα, χωρίς πινακίδες κ.λπ.. Ειδικά, σε αγροτικά φορτηγά, παρατηρείται σε αυξημένο βαθμό έλλειψη ασφάλισης των οχημάτων. Χαρακτηριστικό είναι το συμβάν, με σοβαρό τροχαίο, προ εβδομάδων, στον θεσσαλικό χώρο, όπου ενεπλάκησαν σε σύγκρουση, γεωργικός ελκυστήρας με ΙΧΕ αυτοκίνητο. Κανένα από τα οχήματα δεν ήταν ασφαλισμένο, οι οδηγοί δεν είχαν άδεια ικανότητας … Ακόμα, έχει διαπιστωθεί συχνή χρήση κινητών από οδηγούς εντός πόλης, που ξεχωρίζουν από μακριά, οδηγώντας σιγά και με εμφανή ζιγκ- ζαγκ!
Στους σχεδιασμούς είναι, να βρεθεί, οπωσδήποτε το απαραίτητο προσωπικό και να αποκτήσουν τροχονόμο, χαρακτηριστικές διασταυρώσεις της Λάρισας, που θα κατευθύνουν την κίνηση. Αλλά να υπάρχει και μοτοσικλετιστής τροχονόμος, που θα κινείται κατά περίπτωση, σε σημεία εντός πόλης, με αυξημένη κίνηση. Γενικός στόχος είναι, να καλυφθεί ένα κενό, που παρατηρήθηκε από την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία βρήκε με κενά προσωπικού και την ΕΛΑΣ στη Λάρισα.
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
eleftheria.gr