Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

Δυο Λαρισαίες στο Μέγαρο Αθηνών

Η ΜΥΡΤΩ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ Η ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΠΑΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Δυο Λαρισαίες στο Μέγαρο Αθηνών
Μια υπέροχη συναυλία πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Τρίτη, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην οποία η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών παρουσίασε τη Συμφωνία αρ. 25 σε sol ελάσσονα, KV 183 και το περίφημο Requiem σε Re ελάσσονα KV 626 του W. A. Mozart με τη συμμετοχή της περίφημης χορωδίας «Arnold Schoenberg» της Βιέννης (διευθυντής χορωδίας: Erwin Ortner), υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Βασίλη Χριστόπουλου.

Στη συναυλία συμμετείχαν ως σολίστ δυο σπουδαίες καλλιτέχνιδες από τη Λάρισα. Η υψίφωνος Μυρτώ Παπαθανασίου και η μεσόφωνος Θεοδώρα Μπάκα, και οι δυο, για πολλά χρόνια, μέλη και σολίστ της Παιδικής Χορωδίας του ΔΩΛ.
Παρών στη συναυλία και πολύ συγκινημένος ο δάσκαλός τους μαέστρος της Παιδικής Χορωδίας του ΔΩΛ Δημήτρης Καρβούνης. Μαζί τους, ο Ισπανός τενόρος Χουάν Σάντσο και ο Ιταλός βαρύτονος Βίτο Πριάντε.
Το Ρέκβιεμ του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ είναι ένα μεγαλειώδες έργο ορόσημο στην ιστορία της συμφωνικής μουσικής τόσο για τις αριστουργηματικές καλλιτεχνικές του αρετές όσο και για τον μύθο που το συνοδεύει ως το ημιτελές κύκνειο άσμα του μεγάλου δημιουργού.
diavasinet.gr