Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Εργαζόμενοι στο Πανεπιστημιακό πληρώνονται τρία χρόνια μετά


Έκπληξη για τους εργαζόμενους, την ώρα που η κυβέρνηση δεσμεύει τα αποθεματικά των νοσοκομείων

Ευχάριστη έκπληξη περίμενε, αμέσως μετά την Κυριακή του «Απίστου Θωμά», τους εργαζόμενους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Οι οποίοι ενημερώθηκαν από τον Σύλλογό τους ότι πρόκειται να τους εξοφληθούν οφειλές για δεδουλευμένα, που καθυστερούσαν ακόμη και από τριετίας. Απίστευτη εξέλιξη.

Αναλυτικότερα, ανακοινώθηκε ότι θα πληρωθούν σε όλους τα όποια οφειλόμενα ποσά για πρόσθετες αμοιβές, εργασία εξαιρέσιμων ημερών, νυχτερινών ωρών και υπερωριακής απασχόλησης για τα έτη 2012, 2013 και 2014. Χρήματα ξεχασμένα πλέον από πολλούς. Τα οποία βέβαια, μόνο στις παρούσες συνθήκες δεν τα περίμεναν οι περισσότεροι, με την κυβέρνηση «να ξύνει τον πάτο του βαρελιού» μαζεύοντας χρήματα για να πληρώσει τους πιστωτές και να έχει δεσμεύσει τα αποθεματικά και των νοσοκομείων.
Ωστόσο, υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για να πληρωθούν τα οφειλόμενα, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και ο αναπληρωτής υπουργός Ανδρέας Ξανθός ανέφερε ότι μέχρι προχθές Δευτέρα θα έχουν φθάσει στα Νοσοκομεία όλης της χώρας τα κονδύλια για την εξόφληση των δεδουλευμένων. Όπερ και εγένετο.
Στο Πανεπιστημιακό, εκτιμάται ότι το συνολικό ποσόν που θα εισπράξουν οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων, θα ξεπεράσει τις 800.000 ευρώ. Με την αναπληρώτρια διοικήτρια Εύη Τζαβέλλα να εξαίρει την προσπάθεια που κατεβλήθη από τους εργαζόμενους στην οικονομική υπηρεσία του Νοσοκομείου. «Δούλεψαν εντατικά, κάποιοι δεν έκαναν Πάσχα. Ώστε να ετοιμαστούν οι καταστάσεις, να ενταλματοποιηθούν, να προωθηθούν και να λάβουν την έγκριση του Επιτρόπου. Τα χρήματα υπάρχουν στον λογαριασμό και στις 27 Απριλίου, την Δευτέρα, ο κάθε εργαζόμενος θα βρει στον λογαριασμό του, μαζί με τον μισθό και όσα τα αναλογούν από την εξόφληση δεδουλευμένων».
Έτσι, το προσωπικό του νοσοκομείου, νοσηλευτές, τεχνικοί, διοικητικοί θα πληρωθεί «ξεχασμένες» εφημερίες, κυριακάτικα, νυχτερινά και υπερωρίες και θα κάνουν Πάσχα ετεροχρονισμένα καθώς αρκετοί θα εισπράξουν ποσά που αντιστοιχούν ακόμη και σε έναν μηνιαίο μισθό.
eleftheria.gr