Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015

Στη Λάρισα ο Νίκος Λυγερός

Στη Λάρισα ο Νίκος Λυγερός
Την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην περιοχή μας ο μαθηματικός και στρατηγικός αναλυτής κ. Νίκος Λυγερός γνωστός για το υψηλό ΙQ των 189 μονάδων της κλίμακας Stanford–Binet για μία σειρά διαλέξεων. 
Συγκεκριμένα την Τετάρτη 24/06/2015 και ώρα 20.00 στο θέατρο Τεχνών Λάρισας (Ταγμ. Βελησσαρίου και Πηνειού 9) ο δρ. Νίκος Λυγερός θα παρουσιάσει το θεατρικό έργο «ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ» με το δικό του μοναδικό τρόπο, όπου ο Φιοντόρ συναντά τον Μπακούνιν σε όχι λιγότερο ταραχώδεις εποχές. 
Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 και ώρα 19.30 το απόγευμα ο πολυπράγμων δρ. Νίκος Λυγερός θα μιλήσει για τον στρατηγικό τουρισμό στον Πλαταμώνα Πιερίας στο ξενοδοχείο «ΟΛΥΜΠΟΣ» (στο ύψος της βίλας Μοσκώφ www.olymposhotel.gr οδός Φρουρίου, αριθμός 18 τηλ.23520 41380). Με την  τουριστική περίοδο να βρίσκεται στην αρχή της η διάλεξη αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία επαναπροσδιορισμού των βασικών πλεονεκτημάτων των παραλίων της περιοχής, και του τρόπου ανάπτυξής της με το στίγμα που δίνει ο Νίκος Λυγερός. Στην εκδήλωση, χαιρετισμό θα απευθύνουν και οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού του Δήμου Δίου Ολύμπου και της Περιφέρειας Πιερίας δίνοντας μία συνοπτική απεικόνιση των προγραμμάτων και των οραμάτων τους για την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή που αποτελεί από τα ομορφότερα σημεία του τόπου μας. 

Σύντομο βιογραφικό
Ο καλεσμένος καθηγητής κ. Νίκος Λυγερός (www.lygeros.org) είναι ευρέως γνωστός για τον ιδιαίτερα υψηλό δείκτη νοημοσύνης του. Σύμφωνα με βιογραφικό, που δημοσιεύει ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και εργαζόταν ως επιστημονικός συνεργάτης σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα αυτού, "είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)" και "ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο". Πολυπράγμων ερευνητής, ασχολείται κυρίως με τη στρατηγική σε διάφορους τομείς (τοποστρατηγική, γαιοστρατηγική, χρονοστρατηγική), ειδικός σύμβουλος σε σχολές Εθνικής Άμυνας, Πολεμικής Αεροπορίας, Αστυνομικές Ακαδημίες … Διερμηνέας – μεταφραστής στα Γαλλικά Δικαστήρια.
Επισκέπτης καθηγητής σε πλείστα όσα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας και της Γαλλίας. Διάβασε το σχέδιο ΑΝΑΝ των 10.000 σελίδων σε 48 ώρες και συνόψισε σε 5 σελίδες τους λόγους απόρριψής του. Ασχολείται ακόμη με την τέχνη (ποίηση, ζωγραφική, θέατρο, φιλοσοφία του θεάτρου, κινηματογράφο), διδάσκει σκηνοθεσία, φιλοσοφία, σκάκι (παίζει από 2 ετών) και γενικά ΔΙΔΑΣΚΕΙ.
Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τους τομείς της άλγεβρας, της θεωρίας αριθμών και της συνδυαστικής. Ανήκει στις ομάδες των ερευνητών που ανακάλυψαν το 1998, δέκα πρώτους διαδοχικούς αριθμούς σε αριθμητική πρόοδο και το 2010 την έκτη λύση της εξίσωσης τ(p) = 0 (mod p) (εξίσωση του Ramanujan, μέσω υπολογιστών).
Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με την ανάδειξη του έργου και της συμβολής του γένους Καραθεοδωρή και συγκεκριμένα του Κωνσταντίνου (μαθηματικός) και του Αλέξανδρου (διπλωμάτης) όντας επιστημονικός σύμβουλος του Συνδέσμου Φίλων Καραθεοδωρή.
Έχει ιδρύσει την οργάνωση The Pi Society στην οποία για να εγγραφεί κάποιος πρέπει να έχει IQ 176 και πάνω, βαθμός νοημοσύνης που σύμφωνα με στατιστικές αντιστοιχεί σ’ έναν άνθρωπο στο εκατομμύριο. Είναι μέλος της Mensa, η οποία έχει 115.000 μέλη ανά τον κόσμο, της Parssociety, μιας διεθνούς ολιγομελούς οργάνωσης μέλη της οποίας, σύμφωνα με το καταστατικό της, μπορούν να γίνουν μόνο άτομα με υψηλό δείκτη νοημοσύνης (η αποδοχή γίνεται μέσω αποστολής στους διαχειριστές, πιστοποιημένων αποτελεσμάτων τους σε κάποιο από τα iq test που προϋποθέτει το καταστατικό της οργάνωσης, ενώ αποδεκτοί γίνονται επίτιμα μέλη και ιδρυτές άλλων iq societies αυτομάτως, αλλά και της Mega Foundation, κ.α.. Είναι επίσης δημιουργός δοκιμασιών νοημοσύνης μεγάλου εύρους, και ένα εκ των τεστ εισαγωγής στην Parssociety είναι σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Ν. Λυγερό και είναι ευρέως διαθέσιμο στην προσωπική του ιστοσελίδα. 
Στην προσωπική του ιστοσελίδα υπάρχουν πάνω από 19.000 γραπτά κείμενα του ιδίου που περιλαμβάνουν άρθρα πάνω σε θέματα φιλοσοφίας, νοημοσύνης, εκπαίδευσης, μαθηματικών, φυσικής, μυθολογίας, θρησκείας, ιστορίας, αρχαιολογίας, κινηματογράφου, ζωγραφικής, μουσικής, πολιτικής, κοινωνιολογίας, στρατηγικής, management, οικονομίας, καθώς και άλλου είδους κείμενα όπως ποιήματα, ή λογοτεχνικά αποσπάσματα, στην Ελληνική, Γαλλική ή Αγγλική γλώσσα, αλλά και πάνω από 2000 σκίτσα ή πληρέστερα έργα ζωγραφικής, πολλά από τα οποία είναι αναφορές σε έργα των da Vinci,van Gogh, Dali, Picasso, Schiele.
kosmoslarissa.gr